Lesgever - Alexios behaalde zijn master in Piano Performance met grote onderscheiding aan de LUCA School of Arts - Campus Lemmensinstituut, onder begeleiding van prof. Alan Weiss in 2014. Hij studeerde aan de Music Studies Departement van de Aristotle Universiteit in Thessaloniki en volgde een masteropleiding in muzikale pedagogie/muzikologie in 2012. Hij behaalde zijn diploma in piano en harmonie aan het staatsconservatorium van Thessaloniki.

HUIDIGE EN TOEKOMSTIGE ACTIVITEITEN

Als een actieve deelnemer in verschillende seminaries, gespecialiseerde pianocursussen en muziekeducatie conferenties (ISME, EAS), ontwikkelde hij zijn kwaliteiten als lesgever. Gedurende de voorbije zeven jaar gaf hij piano- en theoretische muzieklessen, zowel privé als in verschillende conservatoria, waarmee hij waardevolle ervaring en erkenning verkreeg.

 

Gefascineerd door recente neurowetenschappelijke bevindingen in muzikale educatie en psychologie, focuste hij in zijn masterscriptie op de morfologische en functionele effecten van muzikale educatie op de emotioneel geleide muzikale hersenactiviteit.

 

Alexios is actief als soloartist en in ensembles. Sinds 2011 treedt hij op als cello-piano duo met Dimitrios Karagiannakidis (GR), en sinds 2016 als viool-piano duo met Dries Brouwers (BE). Hij volgde gespecialiseerde pianoforte en historische interpretatie studies en hij wordt momenteel begleid door Prof. Jan Vermeulen als mentor.

 

Sinds 2015 is hij de stichter van de workshops “Pianoles Leuven” [PL], met de bedoeling om samen met zijn studenten, een piano oefenmethodologie te vormen, gebaseerd op een neuropsychologisch perspectief.

 

Meer info kan u hier vinden op zijn persoonlijke website.

Piano Lesgever Alexios Lizos

Piano Lesgever | Alexios Lizos